EDC MikroFAK - Kompakt elsősegélycsomag M inden balesetben, katasztrófában és krízisben egy dolog közös: Szinte biztos, hogy lesznek sérü...

2017. július 3., hétfő

EDC MikroFAK - Kompakt elsősegélycsomag
Minden balesetben, katasztrófában és krízisben egy dolog közös: Szinte biztos, hogy lesznek sérülések.

 Ezért minden tudatos ember, felkészülő, prepper vagy túrázó számára alapvető, hogy elsősegélykészlettel rendelkezzen. A mindennapos holmiba, EDC-be illeszkedő kisméretű elsősegélykészlet hosszú tapasztalat során kristályosodott ki mai formájára. Női táskák, hátizsákok, EDC-k zsebében elfér, könnyű, ugyanakkor a több személy által tartósan használt csomag a felmerülő igényeknek megfelelt. Diákok, üzletasszonyok, szakmunkások, irodisták egyaránt alkalmazhatják.
 Ugyanakkor a legtöbb előregyártott "túra" / "taktikai" / "utazó" készlet teljesen logikátlanul lett összeállítva teljesen felesleges elemekkel, míg alapvető elemek (pl.: kézfertőtlenítők, leukoplast) teljesen hiányosnak.


 Természetesen mindenkinek a saját igényéhez kell alakítania tartalmát (heggesztőknek égési kötszer, szabadban dolgozók számára kullancskanál, stb.), melyhez célszerű segítséget kérni szakembertől, gyógyszerésztől. Ez az összeállítás városi átlagos életmódot folytatók számára előnyös, csak ötletadónak kell tekinteni, nem kész receptnek. Alapvető kötszereken, ragtapaszokon túl szükséges minimális sebkezelő anyagokat tartani a készletben. Igény szerint a kézfertőtlenítő és sebtörlő kendők mellé speciális égési kötszert, rovarriasztó kendőt, vízhólyagtapaszt vagy nedves ragtapaszt tehetünk, egyéni érzékenység szerint. De nem kell túlzásba esni, ez nem a komplett családi elsősegélyláda! 

A csomag tartalmát bemutató PDF letöltő linkje:

Várom a kommenteket, véleményeket a bemutatott készletről!
Ti mit tartotok a csomagotokban?

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Láttam a cigányfósztogató megjegyzésed a prepper fórumon. Állísd le magad meg a Tmib haverod is. Üzend meg neki hogy az egyik emeberjogi szervezet már figyeli őt is meg a fórumját is.NEKEM CSAK JÓ VAGY ROSSZ EMBER LÉTEZIK! Írta-Túlélő

    VálaszTörlés